top of page

DRIVE VXO MOTORSPORT

R.Adolfsson_rally.jpg

INFÖR EAST SWEDEN RALLY

2020-09-02

Helgen 4-5 september deltar Wäxjö MS-teamet DRIVE VXO Motorsport i årets tredje deltävling i Rally-SM. Teamet fick med sig en bra poängskörd senast i Hässleholms Snapphanerallyt och ser ut att kunna klättra i seriemästerskapet i helgens East Sweden Rally i Linköping.

 

Robin Adolfsson och Nicklas Jidflo tog värdefulla SM-poäng i Hässleholms Snapphanerallyt, årets andra deltävling i årets nedbantade Rally-SM. Duon ligger nu på en fjärdeplats i klassen med endast 3 poäng upp till andraplatsen.

 

“Om Robin kan börja med det tempot och självförtroendet han avslutade med i Hässleholm blir vi riktigt farliga” säger codriver Nicklas Jidflo. “Vi inledde inte bra i förra deltävlingen men självförtroendet och därigenom sträcktiderna stärktes tävlingen igenom och på den långa, snabba och tuffa sistasträckan stämde både notläsning och körning näst intill perfekt.”

 

“Den som vill vara före oss i mål i Linköping skall ska få ta i” lovar Robin Adolfsson.

 

Emrik Smedberg och Carl Eriksson har tagit poäng i de två körda SM-deltävlingarna hittills i år trots att de kör en Grupp-N bil i klassen för de betydligt vassare R2-bilarna. 

 

“Vi hänger med på vissa vägtyper men på de vägar där Hondans högre vikt handikappar oss tappar vi direkt till de lättare fabriksbyggda R2-orna” säger Carl Eriksson. “Vi fick till en nästintill felfri körning där Emrik utnyttjade materialet väl och bitvis hängde vi med. Vi låg på en stabil femteplats under hela tävlingen men drabbades av punktering i slutet av den avslutande sträckan och föll till en sjundeplats i klassen.”

 

“Får vi körningen att stämma lika bra som i Snapphanerallyt så är det vägkaraktären som kommer avgöra var vi hamnar i resultatlistan. En pallplats blir svår att köra sig till men med lite medflyt kan vi ta oss dit även om det är mer realistiskt att ta en femteplats”, avslutar Emrik Smedberg som med sin stabila körning plockat poäng och har god möjlighet till avancemang i tabellen.

 

Teamets tredje ekipage som körs av teamchefen Hans Bååth med codriver Andreas Sigfridsson tvingades bryta Snapphanerallyt med fel på bilen. 

 

“Vi fick kasta in handduken efter halva tävlingen men vi fick ändå möjlighet att köra tre sträckor där vi upplevde att sommarens uppdateringar av bilen gått i rätt riktning.” säger Hans Bååth. “Den bakhjulsdrivna BMW M3 vi kör har mycket effekt och det är helt avgörande för sträcktiderna att effekten inte försvinner i hjulspinn utan driver bilen framåt. Med de senaste uppdateringarna upplevde vi betydligt mer driv- och sidogrepp.”

 

“Jag tror vi kan höja tempot ett snäpp i Linköping” kommenterar Andreas Sigfridsson. “Vi blir bättre och bättre på att utnyttja rekognoseringen och på att skriva egna noter. De stämde bra i Hässleholm och med det kommer självförtroendet och farten. Nu gäller det att våga lita på noterna och utnyttja det förbättrade greppet.”

 

Efter två deltävlingar ligger Robin och Nicklas på fjärde plats plats i klassen 4WD Övriga med endast 3.5 poäng upp till andraplatsen.

 

Emrik och Carl lämnar Hässleholm på en niondeplats i förarmästerskapet för klassen otrimmat 2WD/R2.

MAT_3950.jpg

START SNAPPHANE-RALLYT

2020-09-04

6D2DB3FF-EA83-4FBE-8898-700C8C67F547.JPG

RESULTAT EAST SWEDEN RALLY

2020-09-05

Resultat

Nyheter
drivevxo_motorsport_EmrikSmedberg_CarlEr

INFÖR SNAPPHANERALLYT

2020-08-12

DRIVE VXO Motorsport återstartar Rally-SM säsongen 2020 under stora pandemi-restriktioner. Nu på lördag den 14 augusti genomförs den första SM-deltävling sedan pandemins utbrott. Ett omfattande arbete har lagts ner av arrangörerna för att tävlingen skall kunna genomföras och DRIVE VXO Motorsport kommer till start med tre bilar. Fler än 100 rallytävlingar har ställts in under 2020 så antalet tävlingstillfällen under året har varit få sedan Corona-pandemins utbrott.

 

Efter ett sex månader långt tävlingsuppehåll förbereder sig DRIVE VXO Motorsport för säsongens andra deltävling i Rally-SM. I premiären i Vännäs i februari fick Emrik Smedberg med sig en SM-poäng men teamet i övrigt hamnade utanför poängplats. Inför Snapphanerallyt i Hässleholm på lördag har Robin Adolfsson och Nicklas Jidflo störst förväntningar på sig. Duon är regerande mästare i Sydsvenska Rallycupen efter totalsegern 2019.

 

- Vi har tuffa motståndare i klassen men den som vill åka ifrån oss ska få gasa säger en körsugen Robin Adolfsson, utöver några få tester under de senaste månaderna har vi inte tävlat en meter sedan SM i Vännäs i februari. Vi är rejält taggade och förutom det faktum att vi har den 18-faldige svenske mästaren Mats Jonsson i en betydligt vassare bil än vår i klassen så siktar vi på seger. 

 

Emrik Smedberg har kört en tävling sedan SM-premiären och därutöver jobbat med att utveckla bilen. Tillsammans med codriver Carl Eriksson är han dock något blygsammare i sina ambitioner.

 

- Hondan vi kör är tyngre men effektstarkare än bilarna vi möter i klassen. Stämmer allt för oss och vägarna är snabba ska vi utmana men vi måste också vara realistiska. Bilen räcker inte riktigt till mot de fabriksbyggda betydligt lättare R2-bilarna. Dock är det bästa tiden i mål som gäller och vi gör sällan misstag så några poäng borde vi få med oss hem.

 

Hans Bååth är den i teamet som tävlat mest under den kraftigt nedbantade säsongen. Tillsammans med Andreas Sigfridsson har han hunnit köra fyra tävlingar och ett antal testar under året.

 

- Vi utgör ju den del i teamet som har längst till pallplatserna så vi får jobba hårdast säger Hans och berättar vidare, Vi har lagt ned mycket jobb på bilen för att få den mer lättkörd och följsam. Den tillhör de mest effektstarka tvåhjulsdrivna bilarna i SM men det är ju bilen som ska flytta på sig och inte gruset. Nu tror vi oss ha hittat en set-up som ska hjälpa oss leverera lite mer konkurrenskraftiga sträcktider.

adolfssons_edited_edited.jpg

START SNAPPHANE-RALLYT

2020-08-14

Robin Adolfsson och Nicklas Jidflo.jpg

RESULTAT SNAPPHANERALLYT

2020-08-15

Robin Adolfsson och Nicklas Jidflo levererade karriärens bästa SM-resultat hittills och tog viktiga poäng i teammästerskapet för DRIVE VXO Motorsport i en av de tuffaste upplagorna någonsin när Rally- SM återstartades med SM-deltävlingen Snapphanerallyt i Hässleholm.

 

Tävlingen blev mycket utslagsgivande där hälften av startfältet fick problem på de snabba och bitvis steniga och uppkörda vägarna och tvingades bryta. I team DRIVE VXO Motorsport från Växjö bröt Hans Bååth och Andreas Sigfridsson efter tre genomförda sträckor. Emrik Smedberg och Carl Eriksson var på väg mot en stark femteplats i klassen när de drabbades av punktering med fem kilometer kvar att köra på den sista specialsträckan.Duon tog dock Hondan i mål och bärgade ytterligare några poäng i tabellen.

 

Efter två deltävlingar ligger Robin och Nicklas på 4:e plats i klassen 4WD Övriga med endast 3.5 poäng upp till andraplatsen.

 

Emrik och Carl lämnar Hässleholm som på en 9:e plats i klassen trimmat 2WD.

 

I teammästerskapet samlade teamet sina första 24 poäng efter en poänglös premiär i vintras. 

 

Förarkommentarer

 

Robin Adolfsson

- Detta kändes riktigt skönt. Vi har aldrig riktigt fått till det i SM förut men idag tog vi oss nästan hela vägen. Detta  var första SM-tävlingen någonsin utan problem. Det viktigaste för oss var att tempot och självförtroendet ökade sträcka för sträcka. Det började knackigt men kändes bättre och bättre och andra rundan på långsträckan Hovdala satt riktigt bra. Detta var första gången vi skrev noter själva på grusunderlag och jag måste säga att de blev klockrena vilket gjorde att mitt självförtroende steg och jag kunde lita hundra procent på noterna från Nicklas. Nu är vi grymt taggade inför resten av säsongen.

Emrik Smedberg

- Vi är riktigt nöjda med vår körning. Att kunna utmana de andra förarna i fabriksbyggda R2-bilar med vår Hoinda på det här sättet är sjukt häftigt. Vi har haft en stabil femteplats hela dagen men på sista specialsträckan slog vi sönder höger framhjul på en sten i spåret när det var 5 km kvar, vilket gjorde att vi tappade två placeringar.

Hans Bååth

- Trist att tvingas bryta tävlingen men vi är trots det positiva till den känsla vi hade i bilen och det tempo vi fick upp. Det är klart bättre sträcktider än förra året i jämförelse med konkurrenterna och både jag och Andreas känner oss trygga på den här nivån. Vi åker till nästa deltävling i Linköping med stärkt självförtroende.

image1.jpeg

NYTT SM-TEAM

2020-02-22

Premiär för DRIVE VXO MOTORSPORT i teammästerskapet i Rally-SM.


I teamet ingår från och med premiären i Rally Vännäs även Emrik Smedberg/Carl Eriksson i en Honda Civic Type-R, Otrimmat 2WD,  Robin Adolfsson/Nicklas Jidflo i en Mitsubishi EVO IX, 4WD Övriga och Hans Bååth/Andreas Sigfridsson i en BMW M3, trimmat 2WD.

 

- Vi ser initiativet från Rally-SM att införa ett teammästerskap som ett styrkebesked att man tänker framåt och arbetar rätt för att stärka sporten inifrån, säger Hans Bååth, grundare av teamet. Ett teammästerskap skapar helt nya förutsättningar för satsningar inom sporten. Till skillnad från tidigare SM-medaljer som gått enbart till individuella ekipage där varje satsning varit helt beroende av en bil och dess prestationer, så förstärks nu möjligheterna att driva mer omfattande partnersamarbeten där teamet som helhet kan kraftsamla både finansiellt och organisatoriskt. Vi tror att detta på sikt kommer stärka Rally-SM.

I Robin Adolfsson/Nicklas Jidflo och Emrik Smedberg/Carl Eriksson har teamet två starka kort.

- Vi åker till Vännäs för att ta så mycket poäng som möjligt, säger Robin. Vinter är inte vårt starkaste kort men resten av säsongen går på vårt favoritunderlag och på vägar där vi känner oss hemma. Vi kommer se till att säkra så mycket poäng som möjligt i Vännäs för att ha med oss när vi kommer ”hem” till South Swedish Rally.

- Vi är taggade inför Vännäs och satsar långsiktigt på rally-SM, inleder Emrik. Får vi rätt förutsättningar under säsongen vad gäller vägkaraktär och väglag så ska vi kunna utmana med Hondan mot de mer konkurrenskraftiga R2-bilarna. Det kommer dock krävas att vi utnyttjar det till 100%, vilket såklart är vårt mål.

Press: Jennyh Persson, jennyh.persson@gmail.com

RALLY VÄNNÄS.jpg

START VÄNNÄS

2020-02-28

Nu är grabbarna på väg ut till SS3! 💥

Emrik; igår var lite väl krokigt för Hondan men idag är det superfina vägar som passar oss bättre. Annars fungerar allt bra och det känns skönt att vi kom igenom SS1 och SS2 utan bekymmer igår.

Robin; Lite snörök och småmissar på SS1 men bättre flyt på SS2. Nu ska det köras fort men stabilt.

Hans var belåten med farten men besviken över en miss på SS1 där han tvingades backa, fastnade i en snövall och tappade 45 sekunder. ”Idag är det BMW-vägar, då laddar vi om!”

Bilder: JCRallypics

Emrik Vännäs.jpg

RESULTAT VÄNNÄS

2020-02-29

Emrik säkrade SM-poäng i premiären.

I helgen avgjordes Rally-SM premiären i skogarna kring Vännäs väster om Umeå. Växjöbaserade DRIVE VXO Motorsport deltog med tre bilar i teammästerskapet. Emrik Smedberg knep sin första SM - poäng efter en felfri körning som dock kunde slutat i förtid.

- I målsvängen på sista sträckan fick vi problem med växellådan och kunde med vissa problem ta oss till slutmålet berättar Emrik som gjorde sin första tävling tillsammans med nye codrivern Carl Eriksson.

- Vi har hittat ett riktigt bra samarbete i bilen och kommer arbeta vidare på att finslipa våra noter för att komma så väl förberedda som möjligt till nästa SM-deltävling South Swedish Rally - SSR i maj fortsätter Carl. En poäng är en poäng, den är vi glada över och ser fram emot grusunderlag och hemmavägar.

Robin Adolfsson och Nicklas Jidflo tog upp kampen om placeringarna i sin klass och låg fyra i klassen när Robin tog i lite för hårt in i en långsam sväng och fastnade i snön så illa att man inte kom loss och tvingades bryta tävlingen.

- Enormt tråkigt att behöva bryta naturligtvis men nu har vi fått bevis på att vi har rätt tempo även på vinterväg säger Nicklas. Nu laddar vi för grussäsongen och kommer till SSR med högt ställda mål. Vi har arbetat hårt i helgen med att skriva egna noter och det är en viktig investering för framtiden.

Hans Bååth och Andreas Sigfridsson tog sig i mål på 16:e plats av 28 startande i klassen.

- Vi är sist i klassen med 40 minuters marginal berättar Andreas som istället för att läsa noter under lördagsförmiddagen fick nöja sig med att planera för en omstart efter lunchuppehållet då teamet ägnade sig åt att lösa ett tekniskt problem som uppstod under fredagskvällen. Vi missade alla möjligheter till placering och värdefull körtid men är ändå nöjda med den senaste veckan då vi dels hunnit testa och dels hunnit köra en mindre tävling som förberedelse inför Vännäs. Tempot på de avslutande sträckorna vi hann köra var betydligt högre än i de två vintertävlingar vi körde förra vintern. Och vi tog oss i mål vilket många konkurrenter inte gjorde.

Teamchef Hans Bååth summerar:
- En sådan här tävling är ett ganska omfattande projekt. Med över 100 mils resa, tio timmars rekognoscering med notskrivning och temperaturer ner till 25 minusgrader krävs noggranna förberedelser och starka team där varje medlem bidrar med sin del. Detta var första tävlingen i en långsiktig satsning. Vi kommer nu att fortsätta utveckla teamet för att komma riktigt väl förberedda till SSR i maj som är en rak motsats till tävlingen i Vännäs. Grusunderlag och hemmavägar med bas i Älmhult kommer bli en riktig folkfest och där har vi mycket goda chanser för teamet att plocka poäng i mästerskapet.

Fotograf: JCRallypics

 

https://www.resultatservice.com/resserv/v2/home/home.jsp

Team
Tävlingar

MEDIA

Mediekontakt

info@drivevxo.se

Media
Partners
bottom of page