DRIVE VXO MOTORSPORT

NYTT SM-TEAM

2020-02-22

Premiär för DRIVE VXO MOTORSPORT i teammästerskapet i Rally-SM.


I teamet ingår från och med premiären i Rally Vännäs även Emrik Smedberg/Carl Eriksson i en Honda Civic Type-R, Otrimmat 2WD,  Robin Adolfsson/Nicklas Jidflo i en Mitsubishi EVO IX, 4WD Övriga och Hans Bååth/Andreas Sigfridsson i en BMW M3, trimmat 2WD.

 

- Vi ser initiativet från Rally-SM att införa ett teammästerskap som ett styrkebesked att man tänker framåt och arbetar rätt för att stärka sporten inifrån, säger Hans Bååth, grundare av teamet. Ett teammästerskap skapar helt nya förutsättningar för satsningar inom sporten. Till skillnad från tidigare SM-medaljer som gått enbart till individuella ekipage där varje satsning varit helt beroende av en bil och dess prestationer, så förstärks nu möjligheterna att driva mer omfattande partnersamarbeten där teamet som helhet kan kraftsamla både finansiellt och organisatoriskt. Vi tror att detta på sikt kommer stärka Rally-SM.

I Robin Adolfsson/Nicklas Jidflo och Emrik Smedberg/Carl Eriksson har teamet två starka kort.

- Vi åker till Vännäs för att ta så mycket poäng som möjligt, säger Robin. Vinter är inte vårt starkaste kort men resten av säsongen går på vårt favoritunderlag och på vägar där vi känner oss hemma. Vi kommer se till att säkra så mycket poäng som möjligt i Vännäs för att ha med oss när vi kommer ”hem” till South Swedish Rally.

- Vi är taggade inför Vännäs och satsar långsiktigt på rally-SM, inleder Emrik. Får vi rätt förutsättningar under säsongen vad gäller vägkaraktär och väglag så ska vi kunna utmana med Hondan mot de mer konkurrenskraftiga R2-bilarna. Det kommer dock krävas att vi utnyttjar det till 100%, vilket såklart är vårt mål.

Press: Jennyh Persson, jennyh.persson@gmail.com

START VÄNNÄS

2020-02-28

Nu är grabbarna på väg ut till SS3! 💥

Emrik; igår var lite väl krokigt för Hondan men idag är det superfina vägar som passar oss bättre. Annars fungerar allt bra och det känns skönt att vi kom igenom SS1 och SS2 utan bekymmer igår.

Robin; Lite snörök och småmissar på SS1 men bättre flyt på SS2. Nu ska det köras fort men stabilt.

Hans var belåten med farten men besviken över en miss på SS1 där han tvingades backa, fastnade i en snövall och tappade 45 sekunder. ”Idag är det BMW-vägar, då laddar vi om!”

Bilder: JCRallypics

RESULTAT VÄNNÄS

2020-02-29

Emrik säkrade SM-poäng i premiären.

I helgen avgjordes Rally-SM premiären i skogarna kring Vännäs väster om Umeå. Växjöbaserade DRIVE VXO Motorsport deltog med tre bilar i teammästerskapet. Emrik Smedberg knep sin första SM - poäng efter en felfri körning som dock kunde slutat i förtid.

- I målsvängen på sista sträckan fick vi problem med växellådan och kunde med vissa problem ta oss till slutmålet berättar Emrik som gjorde sin första tävling tillsammans med nye codrivern Carl Eriksson.

- Vi har hittat ett riktigt bra samarbete i bilen och kommer arbeta vidare på att finslipa våra noter för att komma så väl förberedda som möjligt till nästa SM-deltävling South Swedish Rally - SSR i maj fortsätter Carl. En poäng är en poäng, den är vi glada över och ser fram emot grusunderlag och hemmavägar.

Robin Adolfsson och Nicklas Jidflo tog upp kampen om placeringarna i sin klass och låg fyra i klassen när Robin tog i lite för hårt in i en långsam sväng och fastnade i snön så illa att man inte kom loss och tvingades bryta tävlingen.

- Enormt tråkigt att behöva bryta naturligtvis men nu har vi fått bevis på att vi har rätt tempo även på vinterväg säger Nicklas. Nu laddar vi för grussäsongen och kommer till SSR med högt ställda mål. Vi har arbetat hårt i helgen med att skriva egna noter och det är en viktig investering för framtiden.

Hans Bååth och Andreas Sigfridsson tog sig i mål på 16:e plats av 28 startande i klassen.

- Vi är sist i klassen med 40 minuters marginal berättar Andreas som istället för att läsa noter under lördagsförmiddagen fick nöja sig med att planera för en omstart efter lunchuppehållet då teamet ägnade sig åt att lösa ett tekniskt problem som uppstod under fredagskvällen. Vi missade alla möjligheter till placering och värdefull körtid men är ändå nöjda med den senaste veckan då vi dels hunnit testa och dels hunnit köra en mindre tävling som förberedelse inför Vännäs. Tempot på de avslutande sträckorna vi hann köra var betydligt högre än i de två vintertävlingar vi körde förra vintern. Och vi tog oss i mål vilket många konkurrenter inte gjorde.

Teamchef Hans Bååth summerar:
- En sådan här tävling är ett ganska omfattande projekt. Med över 100 mils resa, tio timmars rekognoscering med notskrivning och temperaturer ner till 25 minusgrader krävs noggranna förberedelser och starka team där varje medlem bidrar med sin del. Detta var första tävlingen i en långsiktig satsning. Vi kommer nu att fortsätta utveckla teamet för att komma riktigt väl förberedda till SSR i maj som är en rak motsats till tävlingen i Vännäs. Grusunderlag och hemmavägar med bas i Älmhult kommer bli en riktig folkfest och där har vi mycket goda chanser för teamet att plocka poäng i mästerskapet.

Fotograf: JCRallypics

 

https://www.resultatservice.com/resserv/v2/home/home.jsp

 

HONDA CIVIC TYPE-R 

EMRIK SMEDBERG /

CARL ERIKSSON

Bil: Honda Civic Typ R, GrN

Tävlingsklass SM: Otrimmat 2WD

MITSUBISHI EVO IX

ROBIN ADOLFSSON / NICKLAS JIDFLO

Bil: Mitsubishi Evo IX, Nationell Special

Tävlingsklass SM: Trimmat 4WD

BMW M3 3,2

HANS BÅÅTH /

ANDREAS SIGFRIDSSON

Bil: BMW M3, 3,2 Nya GrH

Tävlingsklass: Trimmat 2WD

 

TÄVLINGAR RALLY SM 2020

Deltävling 1: Rally Vännäs, Vännäs. 28-29/2

Deltävling 2: Snapphanerallyt, Hässleholm. 14-15/8

Deltävling 3: South Swedish Rally, Älmhult. 30/8-1/9

Deltävling 4: East Sweden Rally, Linköping. 4-5/9

Deltävling 5: Rally Bilmetro, Sandviken. 18-19/9

TÄVLINGAR SSRC 2020

Deltävling 1: Simrishamnsmixen, Simrishamn. 18/5 (Tävlingen inställd)

Deltävling 2: Midsommardansen, Ljungby, 9/5 (Tävlingen inställd)

Deltävling 3: Dackefejden, Växjö, 13/6 (Tävlingen inställd)

Deltävling 4: Mästarmötet, Millebygden, 24/7

Deltävling 5: Silverratten, Älmhult, 19/9

Deltävling 6:Rally Småland, Vetlanda, 3/10

TÄVLINGAR SSM 2020

Deltävling 2: Skilling 500, Skillingaryd, 26-27/7 (Tävlingen inställd)

Deltävling 3: Snapphanerallyt, Hässleholm, 14-15/8

Deltävling 1: South Swedish Rally, Älmhult, 30/8 - 1/9

Deltävling 4: Rally Småland, Vetlanda, 3/10

 

MEDIA

Mediekontakt

Jennyh Persson, jennyh.persson@gmail.com

 

PARTNERS

Uppdatering av partnerinformation pågår.

 

DRIVE VXO, 0470 404 03, info@drivevxo.se

 

© 2016 DRIVE GROUP AB